Årets höstmöte har hållits

posted in: Uncategorized | 1

Vi ställde inte in, vi ställde om! Höstmötet hölls i år digitalt via Zoom.

Det blev ett intressant möte med mycket matnyttig information från vårt levande Hagalund. Mathias Johansson som är föreståndare på Black Sheep berättade om deras verksamhet. De är på gång att flytta in på Hagalundsgatan 38, lokalen renoveras för närvarande. Målgruppen är ungdomar i gymnasieåldern.

Erika Sjöqvist från stiftelsen Tryggare Sverige berättade om Platssamverkan Hagalund och de aktiviteter som genomförts på Hagalunds torg under ett par varma sommarveckor.

Peter Bolin från Gamla Hagalunds Vänner berättade om den förfallna stentrappan i Hagalund. En majoritet av mötesdeltagarna önskade att trappan ska vara kvar och att den rustas upp, mest för dess kulturhistoriska värde.

Vi diskuterade även verksamhetsplanen för 2021 och beslöt att anta den, trots att det kan vara svårt att i förväg kunna avgöra vilka aktiviteter som faktiskt kan genomföras under rådande pandemi. Tipspromenader och historiska vandringar i Hagalund ska dock kunna gå att genomföra.

Vi fick även tips om samrådet för utveckling av området vid Solna station.

Och sist men inte minst, årets hagalundare för 2020 har utsetts! Det blev Sabah i Hagalunds skrädderi som fick utmärkelsen. Motiveringen lyder som följer:

En sann entreprenör med hög servicenivå på såväl skrädderi som övriga tjänster och trogen Hagalund. Alltid ett vänligt och trevligt bemötande som uppskattas mycket av oss hagalundare

Representanter från Ett Levande Hagalund besökte Sabah i hans lokal vid Hagalunds torg och lämnade över diplomet, en julstjärna och en informationsbroschyr från Ett Levande Hagalund.

Foto: Maria Thiessen

  1. Eva Holmquist

    Efter Höstmötet 03 DEC 2020 : Nu måste alla hålla tummarna för att coronavirus inte längre drabbar oss. För vi vill så gärna kunna genomföra vid Höstmötet framlagda verksamhetsplanen 2021. Det var kul att höra de inbjudna talarna om olika projekt, och resume’ över allt Föreningen ELH gemensamt trots virushinder lyckats genomföra 2020.
    Vi i Föreningen Ett Levande Hagalund värnar och bevakar vår kära stadsdel, pärlan att vårda väl och hålla trivsamt, aktivt liv i. ///// Bästa hälsningar! Eva Holmquist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *