Årsmötet 2023 har gått av stapeln

posted in: Uncategorized | 0

Årsmötet för föreningen Ett levande Hagalund har ägt rum i Ankarets äldrecenter i Hagalund. Som vanligt började mötet med mingel och utsökt god smörgåstårta.

Mötet blev välbesökt med flera intressanta inslag. Föreningens ordförande Monica Eriksson inledde mötet med att presentera hagalundaren Christer Winblad som visade ett engagerande bildspel om Hagalund. Bildspelet blev så uppskattat att Christer Winblad tillfrågades om han kunde köra en repris vid tillfälle.

Leif Åsbrink López från Vänsterpartiet Solna valdes till ordförande och Monica Eriksson utsågs till att skriva dagens protokoll.

Sedvanliga årsmöteshandlingar gicks igenom, vår kassör Joakim Edhborg presenterade den ekonomiska berättelsen för 2022.

Enligt revisionsberättelsen var allt i sin ordning och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2022.

Sedan var det dags för valberedningen representerad av Arne Öberg och Marianne Melander att presentera sitt förslag på ny styrelse. Monica Eriksson kvarstår som ordförande och Joakim Edhborg som kassör, i övrigt ingen större omsättning på styrelsen.

Omval av revisorer gjordes och även av valberedning.

Vi gick igenom verksamhetsplanen som hade godkänts redan under höstmötet. Eftersom Hagalund som stadsdel firar 50 år under året så kommer en mängd aktiviteter att äga rum med anledning av detta. Hagalundsdagen planeras till exempel att bli extra festlig i år. Ur-hagalundaren Elvina Khenow presenterade ett axplock av idéer inför evenemanget.

Abdi Gass från Tryggare Sverige presenterade deras verksamhet.

Hagalundaren Boel Carlsson tackades av med blommor för sitt gedigna arbete för föreningen under året.

Den nya styrelsen presenterade sig, även om inte alla kunde vara på plats under kvällen. Från vänster till höger Abraham Araia, Joakim Edhborg, Monica Eriksson, Elvina Khenow, Boel Carlsson, Eva Holmqvist och Peter Roberts. Saknas på bilden gör André Gustafsson, Giovanna Buendia, Monica Jönsson och Amina Cole. Bakom kameran står Maria Thiessen som också ingår i styrelsen.

Foto: Maria Thiessen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *