Sommarhäng på Hagalunds torg

posted in: Uncategorized | 0

Nu har Platssamverkan Hagalund kommit igång här i Hagalund. Långsiktiga insatser och ökad lokal närvaro ska bidra till ökad trygghet i stadsdelen. Platssamverkan Hagalund är ett initiativ som bygger på en trygghetsanalys och kartläggning av Hagalund.

Initiativet startade hösten 2018 med en trygghetsanalys som genomfördes av Stiftelsen Tryggare Sverige på uppdrag av Rikshem. Resultatet visade att det fanns ett antal utmaningar att lösa och ligger till grund för planeringen av kommande insatser. Exempel på aktiviteter kan vara regelbundna områdesvandringar, sociala aktiviteter för boende, bättre renhållning och tydligare ansvar mellan olika aktörer med ett trygghetskontor som öppnar vid Hagalunds centrum.

De parter som ingår i platssamverkan är Signalisten, Rikshem, Solna stad, BRF Hagalunden, lokalpolis och Hagalunds samfällighetsförening. Stiftelsen Tryggare Sverige bidrar med rådgivning och stöd i det fortsatta arbetet.

Platssamverkan Hagalund drar nu igång sommarhäng på Hagalunds torg. Tillsammans med verksamheter och föreningar i Hagalund fyller vi Hagalunds torg med aktiviteter, lek och spel de sista två veckorna i juni.

Mellan kl. 10-17 varje vardag är du välkommen att delta i en aktivitet, spela pingis, kubb och
brädspel, läsa en bok, jonglera eller bara slå dig ner i en solstol och njuta av sommaren.

Hela programmet kan du ladda ner här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *