Upptaktsmöte i Hagalund

posted in: Uncategorized | 0

Den 11 juni samlades vi för ett upptaktsmöte på Ankarets seniorcenter i Hagalund. Följande föreningar deltog i mötet. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet. Moderaterna, Muslimska föreningen, Ground Projekt Sweden, Centerpartiet, Solna församling, Miljöpartiet, Eritreanska föreningen samt några ytterligare ledamöter från styrelsen i föreningen Ett levande Hagalund.

Mötet med föreningarna avsåg frågan hur föreningslivet kan medverka med aktiviteter för att åter göra Hagalund till en lugn och trevlig stadsdel att bo och vistas i för så väl barn, ungdomar, vuxna och äldre.

Frida Azadi, ordförande i S-föreningen i Hagalund
Boel Carlsson, föreningen Ett levande Hagalund
Ilknur Rencber, föreningen Ett levande Hagalund
Mohsen Hosni, Hagalunds moské
Victoria Johansson, Miljöpartiet
Anette Meliane, Vänsterpartiet
Hanna Holmlund, präst i Solna

Många kom med bra förslag om vad som skulle kunna göras. Förslagen omfattade allt ifrån föredrag och temakvällar till fotbollsturnering och basketspel. Utmana politiker i olika utomhus spel. Loppis på torget, utegymnastik, grillkvällar, ute bio m m. Om alla föreningar bidrog med en aktivitet så skulle Hagalund verkligen leva upp igen.

Mötet beslutade att alla närvarande föreningar diskuterar med sin förening om vad de skulle kunna göra och att de föreningar som inte kunnat komma uppmanas att också diskutera och föreslå någon aktivitet som de skulle kunna genomföra själva eller tillsammans med någon annan förening.

En vecka senare, den 18 juni, hade vi ett uppföljningsmöte på samma plats. Vi diskuterade konkreta förslag på aktiviteter i sommar, en del spikat, annat ännu under planering. Det som är bestämt innan 28 juni kommer med på sommarbladet, en miniaffisch som föreningen Ett levande Hagalund sprider.

Foto: Maria Thiessen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *